7 - Trusselen fra dypet, 5.-7. trinn

  • Produsent: Storymakers v/ Ole Tellefesen og Kristian Landmark
  • Tid: Uke 9
  • Sted: Skoler
  • Antall elever per økt: 50
  • Varighet: 45 min
  • Tid: rigg: 10 min
  • Tid nedrigg: 5 min

Til programoversikt

Tenk om du våkner opp til det du tror er en helt vanlig dag. Men så er alt annerledes. I løpet av natten har du fått en gave. En kraft som har gått i arv i over tusen år. Og du er ikke alene. Du er et av syv barn fra syv land, en av de utvalgte til å arbeide for en bedre verden. Men seks av dere blir snart nødt til å kjempe mot den syvendes ondskap.

"7 Trusselen fra dypet" er en grafisk roman, en tegneseriebok, og en superhelt-tegneserie, for barn og ung ungdom – og den er en storsatsning fra Cappelen Damm.

Opphavsmenn og forfattere er Kristiansanderne Ole Bernt Tellefsen og Kristian Landmark, og det er disse to som kommer ut på skolene.

- noe så sjeldent som en superengasjerende norsk superheltserie for barn og ungdom. Dagbladet

Idéen til forfatterne ble tidlig mottatt med interesse av CappelenDamm, men selve utgivelsen er et resultat av en lang og omfattende prosess over mange år. Første utkast var etter forlagets syn en forvirrende haug av ville idéer. Men idéene var så langt utenfor den tradisjonelle, norske forfatterløypen at de bestemte seg for å ta tak i villniset.

Resultatet har kommet ut nå, åtte år etter at forfatterne sendte inn første utkast.

I tillegg til at forfatterne sammenlagt har vært i landene og på de fleste stedene de 7 utvalgte kommer fra (som Oscars blokk i en drabantbydel i Kristiansand, Marqidos gatehjørne i Guatemala City eller Noors marked i Damaskus) har de forlest seg på geografi, historie, samfunnsrelaterte nyheter og populærvitenskap. Dette har resultert i en grafisk roman der flere av de mest utrolige tildragelsene baserer seg på fakta.

Til programoversikt