We come from far, far away (Sand-festivalen)

New International Encounter (NO/UK)

  • Alder: 10 år+
  • Tid: 14. september 2017 kl. 12.00 og 15. september 2017 kl. 10.30 og kl. 12.15
  • Sted: Kilden teater- og konserthus
  • Antall billetter: ca 60 per forestilling
  • Varighet: 60 min
  • DKS Kristiansand kommune dekker buss

Til programoversikt


Inne i det store teltet er det et lite telt, og inne i det lille teltet er det en gutt. Han har reist langt. Han har stort sett reist alene. Han vil vise deg tingene han har med seg. Han vil også fortelle deg hvorfor han reiste, og veien han tok, men han kan ikke fortelle hvordan historien slutter…

We come from Far, Far Away er en teaterproduksjon basert på historier samlet inn på Hvalstad transittmottak for mindreårige asylsøkere i Asker. I stykkets handling følger vi ungdommene Omar og Abdallah på deres flukt fra Aleppo i Syria, frem til en av dem ankommer Oslo S. Publikum sitter inne i et telt som blir satt opp på hvert spillested, og handlingen utspiller seg nært, og også blant publikum.
Materialet i forestillingen er dokumentarisk, og er delt med NIE gjennom samtaler og workshops. Deltagernes historier er vanskelige og utrolige, men som hos ungdommer flest er de fulle av energi, livskraft og håp for framtiden.

Med We come from Far, Far Away har NIE ønsket å skape en dialog om barn på flukt i form av en teaterforestilling. Produksjonen er for publikum i alderen fra 10 år. Rammen for denne produksjonen er lagt til den pågående krisen i Syria, men har som mål å si noe mer universelt om temaet. NIEs temakrets har alltid omhandlet håp, overlevelse og livskraft, og i dette tilfellet har presentasjonskonteksten vært ekstra viktig med tanke på målgruppen. Nøkkelord for produksjonen er overlevelse, frykt, vennskap, adskillelse og en venns død.

 

Regi/Direction: Alex Byrne/Kjell Moberg
Skuespillere/Performers: Robert Orr, Iva Moberg, Jean Goubert
Lysdesign/Light Design: Šimon Kočí
Scenografi/Scenography: Kateřina Housková

Til programoversikt