Tangent

Har du lyst å lære å spille piano eller keyboard? Eller verdens største instrument – kirkeorgel? Vi gir tilbud om opplæring fra 3. trinn. Vi krever at elevene har tilgang til eget piano eller keyboard hjemme.

Piano

Piano er et instrument som brukes i mange sammenhenger, og som kan gi deg stor glede i livet. Her på kulturskolen vil vi lære deg å spille piano med basis i klassisk tradisjon. Det vil bli lagt vekt på din formidlingsevne, og i løpet av skoleåret har vi både interne og offentlige konserter der elevene får prøve seg foran et publikum.

Undervisningssteder:

  • Dvergsnes skole
  • Flekkerøy skole
  • Hellemyr skole
  • Musikkens hus
  • Sjøstrand skole
  • Vågsbygd kultursenter

Nedre alderstrinn: 3. trinn

Lærere: Bård Dahle, Elisabeth Rege, Matti Suni, Grethe Nordstrand, Åse Bergljot Syvertsen, Martin Andersen, Randi C. P. Birkeland, Ken-Roger Halvorsen Sund og Ida Marie Barsnes.

Bilder

Video

Keyboard/Rytmisk piano

Dette tilbudet er for de nysgjerrige og lekne som liker musikk innenfor forskjellige stilarter. Her vektlegges spilleglede, og undervisningen fokuserer på repertoar, improvisasjon, formidling og komposisjon. Eleven velger om det skal fokuseres mest på repertoaret, eller om han eller hun også vil utforske keyboardets og synthesizerens uendelige klangmuligheter, leke med knapper og knotter. Keyboardistene som har interesse og lyst, kan også søke på kulturskolens bandlinje. Det er ikke en forutsetning at eleven har et keyboard for å søke - det er tilstrekkelig å ha et akustisk piano.

Undervisningen foregår på Musikkens hus.

Nedre alderstrinn: 3. trinn

Lærer: Martin Andersen

Kirkeorgel

Visste du at kirkeorgel er verdens største instrument? Orgelet kan brukes til å fremføre mange slags typer musikk, og klangen kan variere fra mektig til veldig sart. Når man spiller orgel spiller man på tangenter med fingrene og på pedaler med føttene, og trykker på knapper for å få ønsket klang og styrke - hele kroppen er i bruk.

I undervisningen legger vi vekt på:

  • at eleven har interesse for musikken det arbeides med
  • at eleven blir kjent med ulike stilarter
  • at eleven får konserterfaring

De fleste som begynner å spille kirkeorgel har bakgrunn fra piano, noe vi ser på som en stor fordel. De siste årene har vi hatt et godt konsertsamarbeid med Domkirken i Kristiansand.

Undervisningen i kirkeorgel foregår i Grim kirke.