Skapende skriving

Er du kreativ og liker å finne på nye rare og spennende historier? I kortkurset skapende skriving er det viktigste å være oppfinnsom og ikke å skru på bremsene... Man skriver som regel individuelt, men vi deler alltid med gruppa.

På kurset skapende skriving får du muligheten til å utforske skriveprosessen gjennom et mangfold av oppgaver og aktiviteter. Gjennom språklek og andre øvelser vil du finne fram til hva som inspirerer og pirrer skrivelysten. Du får kunnskap om ulike sjangre og utvikle en egen uttrykksevne. 

Eksempler på innhold vi vil jobbe med er: dikt, ulike fortellerperspektiver, grunnleggende dramaturgi, spenningsfortelling, eventyr, tegneserietekster og rap. Hva vi velger å jobbe med er avhengig av interesser i gruppa har.

Vi vil også trene på å formidle og fremføre egne tekster. Kulturskolen har ulike arenaer der fremførelse av egen tekst er mulig. Når du er trygg nok, håper vi at du vil dele slik at andre kan få glede av det du har skrevet.

Det er et mål på sikt at skrivegruppa skal samarbeide med andre elever og lærere ved kulturskolen. Dette kan resultere i sangtekster, scenetekster, billedbøker eller annet.

 

Kurset varer i 10 uker, med oppstart 6. september 2018. Etter nyttår starter vi opp igjen 7. februar. 
Undervisningen består av 1,5 time i uka på torsdager fra klokken 18.00–19.30 og foregår på Samsen kulturhus. 
Eleven betaler 1250,– per semester. 

Aldersgruppe: 7.–10. trinn
Antall: Kurset organiseres i grupper på maksimalt 8 deltakere.
Lærer: Brith Helland Hagen