Trinn 5-7

Formgi natur

Produsent: SKMU Sørlandets Kunstmuseum
Tid: Uke 35-38, 2018
Sted: Sørlandets Kunstmuseum (Skippergata 24)
Antall elever per økt: Maks 30 elever 
Varighet: 90 minutter

DKS bestiller og betaler buss. Les mer 

Med sine organiske og særegne keramiske kunstverk, har den danske kunstneren Axel Salto markert seg som en av de mest interessante formgiverne over hele verden. Natur og overflateteknikker er viktige elementer i hans arbeid, og vi ser nærmere på hvordan han arbeidet fra idé til ferdige gjenstander. 

Elevene får selv prøve seg frem i verkstedet, der vi lager tredimensjonale bilder med inspirasjon fra naturen – og Axel Salto. 

Produksjonen er forankret i læreplanmål fra fagene kunst og håndverk og naturfag, 7. trinn.


Sand-festivalen

7. trinn blir prioritert fra mellomtrinn.


ADM DUO

Produsent: Irmelinn Stakkeland
Tid: Uke 46 og 48, 2018
Sted: skoler
Antall elever per økt: 60
Varighet: 40 min
Musikere: Irmelinn Stakkeland og Audun Ramo
Tekniker: Tarjei Fjørtoft

ADM DUO tar for seg av kommersielle hits med kun vokal, bass og piano. Hvordan høres Despacito ut da? Eller artister som Kygo, Ed Sheeran eller Gnarls Barkley? Duoen kler av poplåtene og kler på de igjen i en verden som groover og fenger selv uten digitale verktøy. Sluttproduktet fenger på samme måte som originalene, men med en demonstrasjon av akustiske instrumenter og levende performance. Resultatet blir en annerledes og humørfylt opplevelse der lytteren får mulighet til å bli kjent med musikken på nytt. I tillegg får elevene være med på å fylle lydbildet med rytmisk Body Percussion! Det vil si at de bruker kroppen, hender, armer, føtter og ellers, til å utvide lydbildet. Irmelinn Stakkeland (vokal/piano) og Audun Ramo (kontrabass/el-bass) er rutinerte utøvere, arrangører og formidlere – og har deltatt på en rekke produksjoner og cd-utgivelser.¨

Linker til musikk og video:
https://www.youtube.com/watch?v=by2vBTC4O0A   
https://www.youtube.com/watch?v=fm0QvrJH9sw


Barnefilmfestivalen

Trinn: 5
Produsent: Barnefilmfestivalen
Samarbeidspartner: DKS Kristiansand kommune
Sted: Kristiansand kino
Tid: April 2019
DKS dekker buss. Egen bestilling gjennom festivalen

Alle på 5. trinn får tilbud om enten to filmfremvisninger eller en film og et verksted.
Egen påmelding gjennom festivalen.


7 - Trusselen fra dypet

Produsent: Storymakers
Sted: skoler
Tid: Uke 19, 2019
Varighet: 45
Antall elever per økt: 60

Tenk om du våkner opp til det du tror er en helt vanlig dag. Men så er alt annerledes. I løpet av natten har du fått en gave. En kraft som har gått i arv i over tusen år. Og du er ikke alene. Du er en av 7 utvalgte til å arbeide for en bedre verden. Men seks av dere blir snart nødt til å kjempe mot den syvendes ufattelige ondskap.

"7 Trusselen fra dypet" er noe så sjeldent som en superengasjerende norsk superheltserie for barn og ungdom. Dagbladet

"7" er en grafisk romanserie, en superhelt-tegneserie, for barn og ung ungdom. Bok 1 ”7 - Trusselen fra dypet” kom ut i fjor, i år kommer oppfølgeren ”7 – Monstermanetene”. Som den største norske tegneserieutgivelsen for barn og unge er den en storsatsning fra Cappelen Damm.

Opphavsmenn og forfattere Ole Bernt Tellefsen og Kristian Landmark vil besøke skolene og presentere historien og de spennende karakterene – og ikke minst vil de innvie publikum i den lange, kronglete, men også svært spennende og morsomme prosessen som førte frem til den grafiske romanserien "7".

- Og hele veien er de svært åpne for barnas spørsmål og egne assosiasjoner rundt historien og prosessen.