Vi presenterer KulturRullator-programmet for høsten 2020

KulturRullatoren har lagt bak seg en utfordrende koronavår, og er klar for masse flotte kulturopplevelser i høst!

- Vi gleder oss veldig til å komme ut til seniorsentrene og spille for de eldre igjen, sier produsent for KulturRullatoren, Maria Elise Thorkildsen. Denne høsten skal flere lokale artister og kulturaktører opptre på nærmere 30 ulike institusjoner i Kristiansand kommune. 

Les mer om alle artistene og hvor de skal spille i høstprogrammet!

Korona-lærdom

I vår måtte også KulturRullatoren forholde seg til koronapandemien da samfunnet og ikke minst seniorsentrene stengte ned. Det så lenge ut til at det ettertraktede kulturtilbudet for de eldre måtte avlyses. KulturRullatoren kastet seg i stedet rundt, og i løpet av våren ble det organisert både digitale konserter for seniorsentrene, og ikke minst konserter utendørs i bakgårder og uteområder.

Thorkildsen innrømmer at alle som jobber med KulturRullatoren har lært mye denne våren her. - Vi har blitt noen kløppere på opp- og nedrigg i alle slags værforhold. Nå er vi mye bedre forberedt dersom det skulle bli en ny smitteoppblomstring. I høst vil det derfor være maks to artister, to meter avstand og konsertene vil bli holdt avdelingsvis. I tillegg vil artistene bli hentet inn og ut av personalet. - Vi følger nøye med fremover, og vil passe på at alle smitteverntiltak blir fulgt, sier den dedikerte KulturRullator-entusiasten.

Musisk medisin

Thorkildsen forteller videre at de har fått tilbakemeldinger fra KulturRullator-institusjonene om at disse konsertene er et lyspunkt for mange av de eldre. - Disse kulturtilbudene tror jeg er noe av det viktiste man kan gjøre for de eldre som bor på institusjoner. Flere av beboerne har ikke pårørende, og sitter kanskje mye alene. Da er det viktig med det artist Asbjørn Arntsen kaller "musisk medisin" som beboerne får servert der de bor. Det kan være et lite vannhull i det som ellers kan oppleves som en knusktørr ørken, sier Maria Thorkildsen. 

Fra Country til Cello

Det er et mangfold av konserter de eldre blir servert i høst. - Det blir alt i fra klassiske perler på klaver og cello til dans, dansband og countrymusikk, sier Maria. - Og våre egne kulturskoleelever skal også få opptre for de eldre. Det tror jeg blir fint, avslutter hun. 

På grunn av Covid 19 tilbys konsertene denne høsten først og fremst kun til beboerne på institusjonene. KulturRullatoren håper at man til neste år kan ønske alle andre velkommen til konsert også. 

Knuden overtatt ansvaret for rullatoren

Knuden - Kristiansand kulturskole har overtatt ansvaret for å drive og utvikle KulturRullatoren videre, etter en fantastisk innsats fra Helse og sosial-enheten i kommunen som etablerte ordningen i 2006. Kristiansand KulturRullator er et skreddersydd kulturtilbud til kommunens seniorsentre og institusjoner. Her tilrettelegges det for kulturopplevelser til personer som ikke selv kan oppsøke kulturtilbud.