Program KulturRullatoren høst 2021

Gjennom høsten 2021 sender vi ut over 40 ulike artister og kulturaktører til omsorgssentre og institusjoner. Produsent for Kristiansand KulturRullator Maria Elise Thorkildsen forteller mer.

KulturRullatoren har nok en gang satt sammen et fargesprakende program og ønsker alle våre brukere velkommen til høstens kulturmeny og håper programmet faller i smak hos dere alle. Artister og grupper som bidrar er stort sett lokale og vi er stolte over å vise frem den store bredden og kvaliteten som finnes i kulturlivet på Sørlandet. 

Her kan du se nærmere på høstens flotte program!

Flotte kulturopplevelser

Flotte kulturopplevelser venter i høst nå som Kristiansand KulturRullator endelig dratt ut på veiene igjen. Første stopp var 16. august på Vågsbygdtunet Omsorgssenter. Deretter ruller kulturrullatoren videre og er innom 35 institusjoner i hele kommunen, innen den når sluttdestinasjonen 17. desember. 

 - Kultur er for alle, slår produsent for Kristiansand KulturRullator Marie Elise Thorkildsen fast, og fortsetter: - Mitt største håp er å kunne spre lys og glede i form av musikk, dans og teater hos mennesker som ikke selv kan oppsøke det selv.

Thorkildsen trekker frem egne erfaringer da hun etter mange konsert- og teaterfattige koronamåneder, både fikk tårer i øyene og frysninger langs ryggen når hun endelig fikk oppleve live-musikk i sommer. Hun ønsker at høstens program skal gi publikum litt av den samme følelsen hun fikk lov til å ha. At musikken skal varme hjertene til de som hører på, og sende noen frysninger nedover ryggen deres. 

Variert og bredt program 

På programmet står det mange lokale, men også internasjonale artister. Bland annet reiser Vladimir Kuzmin helt fra Russland for å spille balalaika sammen med Marina Wikstad og Camilla W. Wennesland. Noe mer kortreist er Asbjørn Arntsen, som utlover fantastiske svisker fra lytternes ungdomstid, ispedd en god del digresjoner om lokalmiljøets historie.   

Forestillingen "To i Båden", som er et samarbeid med Kilden Teater- og konserthus, skulle egentlig blitt med før sommeren, men grunnet koronasituasjonen måtte den flyttes til høsten. Her har man tatt utgangspunkt i forestillingen som ble satt opp i begynnelsen av 2020 i Kilden, og komprimert den til en hyggelig liten time med Sørlandsviser levert av profesjonelle skuespillere med "møe" glimt i øyet. Dessuten blir det musikkteater på sitt beste med "Genser'n te'n Johansen" av Kjetil Røren og Helge Sveen. 

  - Ja det er et fantastisk fargesprakende program, fortsetter Thorkildsen, og jeg må jo innrømme at jeg gleder meg veldig til Tomas Jensen og Vegard Bachmann Strands konsert "Trønderrock med morsmelka"! Tittelen på konserten sier jo sitt, og de har lovet gøyale imitasjoner og høy allsangfaktor.

Håp om å få med elever 

I høstens KulturRullator-program er tre av Knudens egne kulturskolelærere ute og spiller for de som ikke har mulighet å oppsøke kultur på egen hånd. Til neste år ønsker kulturskolen å få inn egne kulturskoleelever på programmet, noe som har vært vanskelig de seneste årene grunnet Covid. 

 - Jeg vil at våre elever og de eldre skal kunne møtes gjennom kulturen, sier Thorkildsen. Det viktigste for oss er at vi tilbyr noe for enhver smak. Vi mennesker er forskjellige, og når man ikke selv kan oppsøke kultur må kulturen som sendes ut være et representativt bilde for hva som skjer på Sørlandet. Denne høsten tilbyr vi dermed alt fra Trønderrock til musikk fra Wienerklassisismen, avslutter KulturRullator-produsenten.