Fingerdukker, sang og godteri med Sesam-lærerne på skoleturné!

Latteren og smilene sitter løst når Sesam-lærere på Knuden besøker 1.klassingene på skoleturné.

- Jeg vil også lage fingerdukker og spise godteri, sier Ulrikke Tobiassen (6) som går i første klasse på Hellemyr skole.

Sesam-lærerne fra Knuden er i disse dager på skoleturné på flere skoler i Kristiansand. Her viser de neste års 2. klassinger hva Sesam er, og hva man kan finne på hvis man blir elev ved kulturskolen til høsten. På Hellemyr skole er det lærerne Birgitte Lindebø Skeie og Fredrik Jakobsen som møter barna, og for kort tid siden fortalte de til Ulrikke og de andre elevene at det er godterispising på Sesam-undervisingen to ganger i året. 

Ulrikke er begeistret, og forteller at hun kjenner til Sesam fra før fordi søsteren hennes har gått der. - Jeg gleder meg også til å begynne på Sesam til høsten. Da skal jeg male mange fine bilder, siden jeg er veldig glad i å male, sier Ulrikke stolt. 

Improviserer historier

Men det er heldigvis ikke bare godteri som det serveres på Sesam. På årets lille skoleturné forteller, synger og viser lærerne frem både finger- og sokkedukker og tegninger. Ikke minst improviserer de frem en historie som denne gang handler om Per med t-skjorta. Birgitte forteller historien med stor innlevelse, og bruker et grønt ark som eneste rekvisitt. Fredrik på sin side spiller alle rollene som denne gang er en sjømann, Robin Hood, en sinna pirat og en engelskmann med tvilsom dialekt, bare for å nevne noen. Elevene veksler mellom å musestille følge med på historien til å komme med plutselige høylytte latterbrøl.

God stemning

- Historien om Per med T-skjorta var gøy, sier Mynthe Skuland Omland (7) og Isabell Bøe (6) som går i klasse med Ulrikke. De har også lyst til å begynne på Sesam til høsten, og nevner også at de gleder seg til å lage fingerdukker av bandasje, tegne og ikke minst å spise dette populære godteriet! 

Skal du også opp i 2. klasse og synes Sesam høres gøy ut? Det er fortsatt noen ledige plasser på Sesam høsten 2020.