Knuden-lokalene gjenåpner sakte, men sikkert

Endelig!

Nå åpnes samfunnet gradvis opp og det gjør også Knuden – Kristiansand kulturskole.

Vi har hatt møter med kommuneoverlegen, og er svært glade for å kunne si at det er laget en plan for oppstart som er gjennomgått og godkjent av kommunens beredskapsorganisasjon. Gjenåpningen skal følge smitteveilederne for skole, Norsk Musikkråd, og Norsk kulturskoleråd. Vi vil gjøre alt vi kan for at undervisningen gjennomføres innenfor trygge rammer. 

Først ut er enkeltundervisning for inntil to elever og en pedagog. Gruppeundervisningen vil naturlig nok ta litt lenger tid å gjøre klar, da det ofte er mange i gruppene og noen av rommene er for små til å opprettholde smittevernskravene på nåværende tidspunkt. Lærer vil sende en sms til elevene sine i god tid dersom det blir mulig å starte gruppeundervisning dette semesteret. Vi fortsetter å gi undervisning digitalt så godt det lar seg gjøre. 

Sjekk ut vår egen e-læringsportal for elevene våre hvor det meste av informasjon og undervisning ligger tilgjengelig i de fleste fagene våre.  

Oppstart

Første oppstart blir mandag 11. mai for elever på stryk (fiolin og cello) og streng (gitar, el.gitar og el.bass). 

Uke 21 starter vi opp undervisningstimer for tangent (piano, piano/key-board), slagverk (trommesett), tilrettelagt undervisning (enkeltundervisning), laptop (enkeltundervisning), sang, blås (obo, trompet/kornett, fløyte, klarinett, saksofon, horn, trombone). 

Her er noen av de viktigste punktene vi vil be dere om å følge fremover for å begrense smittespredning: 

  • Syke personer skal ikke møte til undervisning

  • Elevene må vaske hender før og etter undervisning.

  • Foaje og venterom er foreløpig stengt. Derfor oppfordrer vi til at elever kommer til avtalt oppmøtetidspunkt, ikke fem-ti minutter tidligere. 

  • Foreldre skal ikke følge eleven inn i lokalene våre. Elever som har behov for assistanse til timen, avtaler dette med lærer på forhånd.

  • Mobiltelefon og nettbrett oppbevares i egen jakke eller sekk under timen. Unntak er fag som benytter dette i undervisning.

For hele oppstartsplanen vår og ikke minst alle de ulike smittevernstiltakene som blir gjort for de ulike undervisningsfagene, trykk her: https://www.knuden.no/oppstartsplan-knuden

Vi kjenner på et oppriktig savn etter elevene våre nå, og gleder oss til å treffes på trygg avstand om ikke lenge. 

Ta kontakt med lærer om noe er uklart. Kulturskolens administrasjon kan nås ved å sende e-post til post@knuden.no

Faktura

Lurer du på når faktura for våren 2020 kommer? Grunnet situasjonen vi befinner oss i har vi dessverre ikke fått sendt ut faktura for vårsemesteret 2020 ennå. Denne fakturaen vil bli sendt ut så fort lokalene våre åpnes opp igjen, eller senest i starten av juni. 

Da Knuden er et kommunalt opplæringstilbud vil det være politisk ledelse som avgjør spørsmål knyttet til reduksjon av elevbetaling denne våren. Prisen vil også bli vurdert i forhold til tilbudet som tilbys på våre digitale plattformer. På grunn av den krevende situasjonen kommunen er oppe i for tiden, må vi derfor komme tilbake til spørsmål knyttet til reduksjon.

Søknadsfrist utsatt

Vanligvis har Knuden- Kristiansand kulturskole frist for å søke på høstens tilbud 1. mai. Grunnet korona er søknadsfristen utsatt til 14.mai. Sjekk ut våre mange tilbud inndelt etter alder her