«Vi snakker nesten ren magi!»

«Det er valgene våre som viser hvem vi egentlig er, Harry, langt mer enn evnene.» I likhet med Albus Humlesnurr i Harry Potter-bøkene, er jeg også så heldig å være rektor for en «høyere skole for hekseri og trolldom».

For på kulturskolens 25 undervisningssteder skjer det faktisk magiske ting hver eneste dag. Til oss kommer ukentlig mer enn 2000 barn og ungdommer som ønsker å skape kunst. Noen vil boltre seg på en konsert-, teater- eller danse-scene, noen vil tegne og lage skulpturer, noen vil skrive en novelle, noen vil lage kunst med kamera eller laptop og atter andre vil heller leke og utforske - eller bare ha en ukentlig trygg havn.

Fra høsten 2019 kan alle barn og unge i Kristiansand, Søgne og Songdalen søke på like vilkår på kurs og fag i alle kommunene. På den måten får alle flere aktiviteter å velge i.

I kulturskolen blir barn og unge tatt i mot av kompetente og høyt utdannede pedagoger som lager opplæringsløp der hver og en elev blir sett og får tilpassede utfordringer. Mange av de som søker plass på kulturskolen er fast bestemt på hva man skal drive med, andre vil prøve ut flere ting. Hos oss har vi mer enn 50 fag å by på - så her er det noe for enhver smak. Noen kurs har venteliste. Dersom men får man beskjed om fullt kurs, vil jeg anbefale at man ber om råd på hvor det er ledige plasser.

Det viktigste er å komme i gang – for kunstneriske ferdigheter gir unike opplevelser – vi snakker nesten ren magi.

Velkommen til oss i Knuden – Kristiansand kulturskole

Hilsen Sjur Høgberg (rektor)