Irene Ingebretsen

Danselærer

958 33 991
E-post

Underviser i:
Moderne/jazz nivå 2 | Streetdance | Kreativ danseteknikk nivå 2 | Moderne/Jazz nivå 1 | Kreativ danseteknikk nivå 1

Utdanning:
  • Bachelor i Contemporary Dance fra Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance (London) 2016
  • 2-årig fagutdannelse i dans fra Bårdar Akademiet (Oslo) 2012

Kort om meg:

Jeg har en bred fagutdannelse med stor variasjon av dansestiler i bunn, en spesialisering i teknikker i moderne- og samtidsdans, samt gjennomført kreativ og koreografisk forskning.

Jeg har gjennom årene fått en lidenskap for både spisset undervisning til elever av et høyere nivå og alderstrinn, men også konstant utvikling av et undervisningsopplegg for nybegynnere som har en stor teknisk- og kreativ dybde. Ved kulturskolen får jeg fokusert mest på det sistnevnte området.

Jeg er opptatt av høy kvalitet på undervisningen, stor involvering av elevene i det vi utvikler og et opplegg som konstant kan endres for å treffe de enkelte gruppene bedre. Jeg er opptatt av å utforske kroppens bevegelsespotensiale og språk også utover det tradisjonelle dansetekniske vokabularet, og setter blant annet trygge rammer for undervisningen høyt.

Min egen tekniske forskning baserer seg mye på gulvteknikk, men jeg er opptatt av å tilby og å presentere en variasjon av teknikker, sjangre, verktøy og synspunkt for elevene, slik at forståelsen deres for scenisk dansekunst forhåpentligvis blir så bred som mulig. Å få vise frem det vi jobber med og å få kunstuttrykket ut i livet er en viktig del av å lære å danse, og å være danser. Jeg er selv utøvende dansekunstner i tillegg til å undervise, og ser stor verdi i at elevene også får prøvd seg på scenen i varierte situasjoner.