Teater - fordypning

Er du spesielt interessert i teater og ønsker å utvikle deg som skuespiller? Kanskje drømmer du om å studere teater, og kunne leve av drømmen din?

Teater - fordypning er en del av kulturskolens talentutviklingsprogram på teater. Det forventes at elevene viser en særskilt interesse og engasjement for faget. Teater - fordypning er en del av Knuden og Kildens felles fordypningstilbud. 

Opptak til Teater - fordypning gjøres i mai/juni hvert år, og du kan søke om plass fra mars. Søknadsfrist er 1. mai.  Påmelding til Musikal - fordypning er avsluttet. Nytt inntak vår 2023.

Oppstart er i august 2023 i Knudens nye lokaler på Silokaia. Alle som søker seg til tilbudet må gjennom en opptaksprøve for å få plass på tilbudet. Informasjon om opptaksprøve gis ved etter søknad er mottat. 

Hvert andre år deltar elevene på DUS-festivalen, en nasjonal festival for teaterungdom. DUS står for Den Unge Scene og er et landsdekkende prosjekt for å heve kvaliteten på ungdomsteater i Norge.

Elevene arbeider tekstbasert opp mot forestilling, de lærer ulike skuespillerteknikker og er aktive i kreative teaterprosesser. Tidligere år har elevene ved Teater - fordypning satt opp:

  • Mozart i Mogadishu
  • Bønn for Anna
  • MariAmira
  • Romeo og Julie
  • Jegertimen

Kontakt teaterpedagog Mari Kaalaas for spørsmål om programmet.
E-post: mari.r.kaalaas@kristiansand.kommune.no

Aldersgruppe: Fra 8. klasse og oppover
Lærer: Mari Kaalaas
Sted: Silokaia
Pris: Se priser
Forventninger: Det er høyere forventninger til hjemmearbeid i teater fordypning enn for ordinære kulturskoleelever. Det forventes at du kan alle dine replikker til oppgitte frister. Elevene forplikter seg til å følge all undervisning. Ubegrunnet høyt fravær kan føre til at eleven mister plassen. Er teater fordypning med i en oppsetning i Kilden teaters regi må det påregnes perioder med obligatoriske øvinger hver dag i prøveperioden.