Om oss

Velkommen til Knuden – Kristiansand kulturskole!

Knuden er en kommunal kulturskole for barn og ungdom fra 4 til 19 år. Vi har tilbud innen de fleste kreative fag og uttrykksformer; dans, musikk, teater, visuell kunst og film og foto. Hos oss kan du oppdage helt nye interesser, utvikle dine kunstneriske ferdigheter og få nye venner!

Kulturskolen er et knutepunkt for barn og unge i Kristiansand. Vi er også en av kommunens aller største konsert- og forestillingsprodusenter. I tillegg til egne konsert- og teaterproduksjoner, huskonserter og profilerte kunstutstillinger med elevarbeider, har vi også ansvaret for Den kulturelle skolesekken og Kristiansand KulturRullator i kommunen. Kulturskolen er en del av kommunens kultursektor og har kulturstyret som politisk styringsorgan.

Registrer deg som elev og søk på det tilbudet du ønsker på «Bli elev».


Her finner du oss

Vi har undervisningssteder i hele kommunen. Hovedarenaene våre er: Knuden – Silokaia i Kristiansand sentrum, Vågsbygd kultursenter, Søgne skole- og idrettssenter og Noden på Nodeland. I tillegg undervises noen av tilbudene på lokale skoler rundt om i byen.

Oversikt over alle undervisningssteder.


Våre lærere

Alle våre lærere har høy utdanning og bred kunstnerisk erfaring. Uansett tilbud leverer de undervisning tilpasset den enkelte elevs interesse og nivå.

Oversikt over lærerne våre.


Undervisningen

Kulturskolen tilbyr både individuell undervisning og gruppeundervisning.

Gruppeundervisning varer i minimum 30 minutter per uke, mens individuell undervisning varer minimum 20 minutter per uke. Kulturskolen ser mange positive effekter ved å jobbe i grupper, og det er lett for elevene å bli inspirert av hverandre. Derfor vil mange av tilbudene ha en kombinert undervisning.

Som elev får du påvirke hvordan du ønsker at undervisningen skal foregå og hva den skal inneholde. All undervisning er tilrettelagt og vil ta utgangspunkt i ditt nåværende nivå og ambisjoner.

Alle elever vil også få mulighet til å delta på en konsert, forestilling, show eller utstilling minst én gang gjennom året. På denne måten får man vist frem hva man har lært foran et publikum.

Undervisningen foregår i hovedsak etter skoletid, og språket som brukes i undervisningen er norsk.