Stryk

Drømmer du om å spille et strykeinstrument? Hva med å lære fiolin eller cello?

I et orkester utgjør strykeinstrumentene den aller største gruppen, og hos kulturskolen tilbyr vi undervisning i fiolin, bratsj, cello og kontrabass. Du kan lese mer om de ulike instrumentene under hvert tilbud i menyen.

Vi kjenner kanskje strykeinstrumentene best fra symfoniorkesteret, men det finnes også mange andre sammensetninger. Uansett om man spiller alene eller sammen med andre er det både moro og lærerikt!

Undervisningen på kulturskolen foregår både individuelt og i orkester. Lærerne legger også stor vekt på at elevene får opptre på ulike arrangementer i kulturskolens regi, så her er det gode muligheter for å vise frem det du kan!

Kulturskolen leier ut instrumenter i flere størrelser. Ønsker eleven å kjøpe sitt eget instrument, kan kulturskolen bistå med veiledning for å finne rett størrelse og kvalitet.  

Siden strykeinstrumenter er samspill-instrumenter, meldes alle elever direkte inn i orkester ved opptak. For å få en god balanse i orkestrene, betyr det at det er et begrenset antall
plasser på hvert strykeinstrument. Dersom det ikke er ledig plass på strykeinstrumentet du ønsker, kan du derfor bli tilbudt plass på et annet strykeinstrument. Orkestertilbudet er en del av opplæringen og koster ikke noe ekstra.

I menyen under orkestre kan du lese mer om de ulike orkestertilbudene.