Vi er endelig i gang!

Nå starter endelig byggingen av vår nye kulturskole som skal bygges mellom kulturinstitusjonene Kilden og Kunstsiloen på Silokaia. Tirsdag 26. mai tok elever og tidligere lærere det aller første spadetaket under en flott seremoni på byggeplassen.

Til sammen tre generasjoner lærere og elever ved kulturskolen i Kristiansand tok de første spadetakene i anledning den nye kulturskolen som nå skal bygges på Silokaia. 

Det var Knuden-elevene Lily Marie Aase, Rakel Sørmo Strømme og Mons Lindebø Mattingsdal som fikk spa først. Men også kulturskolens tidligere lærere Kirsten Sødal, Harald Sødal, samt tidligere elev og nå pianolærer hos oss, Bård Dahle, fikk sette spaden i jorda under seremonien.

Knuden-elevene i sentrum

I tillegg til høytidelige spadetak fikk vi også flotte opptredener av Knuden-elevene våre. De tre spadetak-elevene våre sang en nydelig versjon av Barn av Regnbuen. Teater-elevene Samuel Balsnes og Mille Lovise Schultz Hestås var morsomme konferansierer, og Maria Isabella Mayora Synnes og Lasse Scott Dahl Lorentzen talte på vegne av elevene. Katrine Lislevand Pavljuk spilte første sats fra Beethoven sonate i f (opus 2 nr.1), og laptop-elev Hans You, eller Hayou som er artistnavnet hans, spilte en liveversjon av den egenkomponerte låta Time som du kan høre på Spotify.

- En stor dag

Ordfører Jan Oddvar Skisland fikk i sin forrige periode som ordfører sette den høytidelige spaden i jorda ikke mange meterne unna, i bygget vi nå kjenner som Kilden. - Jeg er utrolig stolt og ikke minst takknemlig for at jeg får være med når spaden i dag går i jorda også her på det nye kulturskolebygget. Jeg tror den nye kulturskolen kommer til å bli minst like verdifull som det Kilden-bygget er i dag, sa ordføreren i talen sin. 

Norges første kulturskole

Det er i Kristiansand det norske kulturskoleeventyret startet. I 1962 ble det bestemt at den første kommunale storbykulturskolen skulle etableres med fast drift fra januar 1963. I dag er det mer enn 2000 barn og unge som får ukentlig undervisning på 28 ulike steder rundt om i hele kommunen. 

Den nye kulturskolen skal erstatte undervisningen på Musikkens hus og Samsen, og skal fortsatt ha sterk tilstedeværelse i bydelene.

Det nye bygget skal stå ferdig høsten 2022.

Bilder

Video